Age of Cheese #2 összefoglaló

Lezajlott a második Age of Cheesefuck ahol immáron 14 fő mérte össze a tudását és a seregének az erejét! Remek hangulatban telt az egész nap és minden flottul és olajozottan haladt ezért köszönetet szeretnék mondani mindenkinek aki eljött és persze a szervezésnek is! Még mielőtt jobban bele mennék a részletekbe, szeretném hálámat kifejezni Simai Zoltán úrnak, mivel nélküle nem tudtam volna idézni rendesen. Sorra venném a nap történéseit a három rövidebb csata jelentéssel. 

Reggel és az első meccs

Reggel fél tízre értem oda a Gép-házba ahol legnagyobb meglepetésemre mindenki már ott volt, nem volt késő. Még volt egy kevés ragasztgatni valóm, (mivel előző lusta voltam befejezni őket) és sajnos kifesteni se volt még időm mindent, de a csövesmód mellett rendkívül lelkes voltam és már vártam, hogy elkezdődjön az első összecsapás. 

Az első kört Török Imre ellen játszottam, aki kétezer pontnyi seraphont hozott kiegészítve temérdek endless spellel és stormcastokat. Itt igazából csak annyi volt a tervem, hogy minél hamarabb bele másszak az arcába, mert azok a varázslatok bizony fájnak ha bekapom őket (főleg a purple sun, ami meg is jelent a pályán). Szerencsére voltam annyira mozgékony, hogy ezt kivitelezni tudjam és szép fokozatosan vissza szorítottam őt a pontokról. A meccs egyik fénypontja volt, amikor sikerült kerítést rakni a bastilodon elé, tiszta Jurrasic Park nem

Második meccs

A következő kört Szabó Péter ellen játszottam. Ő egy nagyon-nagyon erős listát hozott, amihez egyszer már volt szerencsém. Azon a meccsen egy kör alatt 800 pontot takarított le az asztalomról, így már tudtam, hogy mire kell számítanom (nagyjából).  Sok-sok bouncy squig az asztalon vs az én szárnyas fenevadaim. 

És nagyjából be is igazolódott amire vártam. Első körben már beértek azok a kis disznók és leszedték a generálisomat, illetve sok kárt okoztak a 9 fős flayer osztagomban. Így kénytelen voltam egy varghulfot hátra idézni, hogy vissza tudjak hozni az osztagomba, pedig más volt a terv vele. Ilyen az élet. A scorched earth scenariót játszottuk, ahol sikerült meglepnem ellenfelemet azzal, hogy a háta mögé idéztem az új egységeimet és nem pedig támogatásra hoztam be őket (kivéve persze a varghulf). Így el tudtam vinni az Ő hátsó két objektíváját, majd később a terrorgheisttel a harmadikat is (miközben elől a két régens és az a pár flayer tartotta a frontot). Pontokkal így nyerni tudtam, pedig az elején nagyon megijedtem. 

Harmadik meccs

Virányi Gergely ellen vágtam neki a harmadik meccsen azzal arckifejezéssel, mint aki nem tudja, hogy most mi lesz. Ő ugyanis elhozta magával a nagy és félelmetes Nagasht (meg persze a nagy és csúnya barátait). Ellene csak annyit tudtam tenni, hogy ráeresztem Fifit egy csibész felkiáltással és megnézzük mi lesz. Nagyjából így nézett ki:

Nos ez a terv ott bukott meg, hogy Fifi és a lovasa egy kör alatt elhullott. De nyertem annyi időt legalább, hogy a többi oldalon is megszorongassam a seregeit és így el tudtam vinni egy objektívát és a többiről fokozatosan szorítottam ki ellenfelem. Sajnos Nagash nem tudtam megmenteni a seregét, hiába maradt fent a pályán a többi részen elhullottak a csatlósai. Sikerült így a harmadik győzelmemet is magaménak tudni. 

Így sikerült megnyerni a versenyt, amiben a szerencse is a segítségemre volt (no meg persze Zoli is). Nagyon köszönöm mindenkinek akinek eljött. A hangulat remek volt, ahogy nekem átjött mindenki jól érezte magát, volt iszogatás is elég rendesen. Remélem következőre még többen fogunk eljönni, hiszen a nyeremények mennyisége csökkenni nem fog (az 50 fontos fődíj mindenképpen maradni fog), tehát tessék szépen sereget építeni és festeni ezerrel! 

No meg persze gyakorolni is, hiszen az se árt! A vanilla küldetések ritkábban kerülnek elő, de érdemes ezeket is gyakorolni, hogy ne érjen senkit se meglepetés. Szóval a következő sajtoláson találkozunk!