Age of Sigmar – a történet idáig

Az Age of Sigmar története folyamatosan bővül és most, hogy a Soul Wars következő fejezetéhez értünk elérkezettnek láttam az időt, hogy írjak egy rövidebb összefoglalót arról, hogy mi is történt idáig. Nagyon részletesen nem fogok most belemenni minden egyes fűszál rezdülésbe, de elképzelhető, hogy lesz majd az egyes eseményekről részletesebb leírás.

Magáról a nyolc birodalomról se fogok írni, aki szeretne infót gyűjteni erre fáradjon.

Age of Myth

Ez volt még az úgynevezett kezdeti fázisa az életnek a világokban. Istenek és halandók egymás mellett éltek békességben és a kisebb törzsek szépen fejlődtek egymás mellett. Erről a korról kevesebb információnk van, főként a dráma volt az Istenek közötti téma (pl.:Teclis vs Sigmar). Béke volt és fejlődés nagy vonalakban. Persze mindenki tudja, hogy a béke sosem tart örökké.

Age of Chaos

A káosznak a saját világában felfedezték, hogy milyen kedvesen és békében élnek itt az emberek/duardinok/aelfek stb. így számukra szinte természetes volt, hogy nem hagyják ezt annyiban és megtámadták a világokat. Az istenek Sigmar vezetésével sikeresen védték a világokat, egészen addig, amíg Nagashnak, a halál istenének megváltozott a kedve. Neki nem igazán tetszett, hogy Sigmartól kapjon utasításokat és ezért saját tervet eszelt ki. Ebben a tervben az valósult volna meg, hogy magára hagyja az isteneket, hogy harcoljanak a káosz ellen majd Ő szépen betakarítja a lelkeket és belőlük csinál egy sereget amivel felveszi a küzdelmet a káosz istenekkel.

Tervét a Battle of the Burning skies csata alatt akarta megvalósítani. Nagash otthagyta őket és elszabadult a pokol. Sigmarnak sikerült elhagynia a fegyverét Ghal Marazt, ami az erejének kvázi kiterjesztése. Az istenek panteonját lerombolták és a seregeik szétestek. Sigmar ekkora annyira mérges lett, hogy otthagyott mindent és mindenkit, bezárkózott a saját birodalmába (lezárta a Realmgateeket) és elkezdte tervezni a saját bosszúját. Ezzel magát is elzárta a világoktól. Ezért több frakció mérges még rá a mai napig.

Ezzel vette kezdetét a káosz kora. A birodalmak szétestek és a remény eltűnt. Sigmar rájött egyúttal, hogy ahogy harcolnak a káosszal nem a legjobb megoldás, hosszútávon nem fog működni ezért elkezdte Azyrban a saját fegyverét kovácsolni akiket Stormcast Eternaloknak hívnak. Ők igazából a hősök újjászületett “másolataik” akik harcolnak a káosszal és minden rosszal. További információt róluk itt találtok. Ezzel csak az volt a gond, hogy ez sok időt vett igénybe. Közel 500 évvel a bezárkózása után Sigmar kinyitotta a kapuit és megkezdődött Sigmar kora.

Age of Sigmar

Ez már gyakorlatilag a “jelenkor”, ahol a játék is felveszi a fonalat. Az egész a Realmgate háborúval kezdődött. Ezek a kapuk segítenek abban, hogy egyik világból a másikba utazzon az ember, így aki ezeket “birtokolta” az jelentős hatalmat tudott magáénak. Sigmar első lépése ezért az volt, hogy minél több ilyen kaput elfoglaljon. Az egyik ilyen kapura épült az egyik legnagyobb halandó város is Hammerhall, aminek két fele a kapu két oldalán volt található. A háború végével kicsit felgyorsultak az események és a fajok benépesítették a világokat és a városokat. Ez után kezdődött a Soul Wars.

A Soul Wars ismét Nagasht helyezte középpontba. Sigmar hiába vadászott rá, sosem sikerült a közelébe kerülnie, nem úgy, mint Archaonnak, aki egy káosz kiválasztott volt. Nagash nem halt meg a vele vívott küzdelemben, de nagyobb sebeket szerzett tőle és sok idő kellett neki, hogy felépüljön. Nagash rájött, hogy több erőre van szüksége ha fel szeretné venni a versenyt a káosszal (még mindig abban hitt, hogy sikerülhet neki). Elkezdte ezért keresni Syhishben az anyagot, amit Realmstone névre hallgat (ez igazából koncentrált halál mágia volt szilárd formában, nagy vonalakban). Nagash kiküldte a hordáit, hogy szerezzenek neki ilyen köveket és abból szeretett volna egy hatalmas fekete piramist építeni. Ez egy Arcane eszköz volt, ami tele volt mágiával. Ezzel létrehozott egy igen erős varázslatot, amivel két célja volt. Egyrészt meg akart ölni mindenkit instant a világokban, másrészt tökéletes kontrollt akart a halott testek felett. Így mindenki Nagash szolgája lett volna és ezzel fel tudta volna venni a harcot a káosz Istenekkel. Miközben Nagash ügyködött a piramison, észrevette, hogy a Skaven titokban bejutott oda és elkezdte széthordani azt. Ennek ellenére belekezdett a rituáléba, mivel abban hitt, hogy még így is sikerülhet. Persze nem jött össze, de egy hatalmas hullámot gerjesztett ezáltal, amit a Necroquake-nek nevezünk. Minden egyes frakciót megváltoztatott ez az esemény valamilyen szinten. Ez az esemény pár dolgot elindított. Először is létrejött egy fekete lyuk Syhishban, ahova a többi világ lassan be lesz szippantva, másrészt a többi világban felkeltette a halottakat, szellemek, zombik és csontvázak jelentek meg mindenhol. Ekkor jött létre a Nighthaunt sereg is. Végül pedig destabilizálta a varázslatot a világokban. Ekkor jöttek létre az Endless varázslatok. Nagash hiába hozta létre a Nighathaunt sereget, nem volt felettük direkt befolyása. Az élőket sem tudta kivégezni, ahogy tervezte.

A Soul Wars következő állomása, amiről nemrég rántották le a leplet a Forbidden Power. Összefoglalva a Myth korában Sigmar elrejtett több fegyvert és szörnyeteget különböző kriptákban, amiket Stormvaultoknak hívnak. Ezeket el is rejtette rendesen, ám a Necroquake lerántotta a rejtést és a leplet róluk. Mindenki rájött, hogy micsoda hatalmas fegyverek vannak ide elrejtve és mindenki megindult, hogy minél hamarabb eljussanak a kriptákhoz.

A következő cikkekben ezeket fogom majd kivesézni, amint lesz időm rá. Ha valakinek kérdése van, vagy érdekelné valamilyen téma, amiről szeretne többet olvasni, jelezze nekem mindenképpen és meglátom mit tehetek!