Fyreslayers vs Slaves to Darkness 2018.12.18.

A közelmúltban remek felkérést kaptak a Grimmhammer-lodge tagjai. Egy káosz hívő sereget kellett eltörölniük Gyhran színéről, mivel zavarták az élet rendjét ott.

Ennyit a meserészéről és akkor következzen a “száraz” beszámoló. Murder 5. küldetést próbáltuk ki Zoltán kollégával, amikor is a pályán lévő négy amforát kellett megvédeni és a saját zónánkba bevinni.

I. kör: Az első kört a slayerek kezdték, akik aktiválták a messzelátás runájukat és miután megtelepedtek 3 vázán, megkínálták az ellenfelüket pár dobófejszével. A hős fázisban nem sikerült a szövetséges varázsló lánykának előhívnia a Dais Arcanum varázslatot, így Ő és Khorreg-Grimnir nyakukba vették a lábukat és futottak a sereg után.

Ezután következett a Slaves első köre. A gaunt summoner sikeresen varázsolta a saját varázslatát, amit a Knight-Incantor kivédett (egy meccs/darab automatikus szakítással). Ezután egy teleportálás varázslattal az Incantor mögé került egy nagy szörny, aki szerencsére nem sok kárt tudott tenni a varázslónőben.

Mozgás után következett a roham fázis. A jobb oldalon a lovas egysége hatalmas lendülettel robbant a duardinok sorfalába, míg középen is beértek szépen lassan az egységei. Szerencsére a teleportált szörny elrontotta a rohamát, így a Stormcast megmenekült (erre a körre).

https://imgur.com/izrn94h

Ezután véres állóháború alakult ki, amiben mindkét fél rengeteg veszteséget szenvedett.

II. kör. Ezt a kört a Slaves nyitotta meg. További sikertelen varázslatok után (elég rossz dobásoknak lehettünk a szemtanui) megindultak az utolsó szabadon lévő amphora felé. A középső területen tovább folytatódott az állóháború, ebben a körben is nagy veszteség érte a harcoló feleket, főleg a jobb szárnyon, ahol egy chaos spawn és egy Mantikoron lovagoló varázsló aprította a naracssárga hajúakat. Egy sikeres teleport varázslatnak köszönhetően a hátsó szekcióban is harc alakult ki egy Hearthguard és egy Káosz harcos egység között.

A Slayerek második körében Khorreg-Grimnir úgy látta, hogy itt nem sokat fog tudni segítetni, így megindult, hogy a területére vigye a vázát, amit foglalt. 3 pontot kapott így, valamint ha már arra járt felszabadította a szövetséges varázslóját, akit közre fogtak a káosz harcosok.

Sajnos a Mantikort még két körig nem tudták legyilkolni, hiába támadta megannyi duardin, a hős varázsló és hátasa végig kitartott.

A következő két körben folytatódott a harc. A Gaunt Summoner végre sikeresen varázsolt, így jelentősen redukálta a nagyobb slayer egység számit. Így középen nagyjából 10-15 maradt, míg a jobb szárnyon alíg két darab tartotta a varázslót és lovasát. A fyreslayerek varázslója is sikeresen előhívta a Dais Arcanum varázslatát.

A meccs hátra lévő részében a duardinok felmorzsolták a káosz hívők maradékát.

Összefoglalva nagyon tetszett a küldetés, eléggé feldobta az extra szabály, hogy plusz három pontot kap egy csapat ha beviszi a vázát a saját területére. Erre van egy command pontos képesség, aminek segítségével kiütheted az ellenfeled kezéből a vázát, igaz ezt nem használtuk ki, egyáltalán.

Köszönöm ellefelemnek, Zolinak a mérkőzést! A meccs összes képét lejjebb találhatjátok!

Jó volt a buli, csak kicsit sok volt a köcsög.

https://imgur.com/a/OtmgmQp