SZVSZ – Gotrek és Félix: a koponyák útja

Egy igazi Warhammer rajongónak valószínűleg nem kell bemutatnom az Óvilág két leghíresebb/hírhedtebb párosát Gotreket a vadászt és Felixet az emlékezőjét. Akik pedig nem olvastak volna egy történetet sem róluk, annak gyorstalpalóként elmondom, hogy Gotrek vezeklés képen a bűneiért keresi a dicső halált és az a célja, hogy a lehető legnagyobb, legfélelmetesebb szörny/démon/ellenség ellen essen el. Ebben a küldetésében vesz részt Felix, a költő, aki vérszerződést kötött Gotrekkel, hogy ezt a végzetet megörökítse és közben Ő ne találja meg a saját végzetét.

Útjukat különböző ellenfelek keresztezik (sárkány, orkok, démonok stb) ám ebben a történtben más célja van. Egy álomban Gotreknek feltűnik a koponyák útja, amiben egy nagy démonnal fog harcolni és megtalálja (végre?) a dicső végzetét. Nem szeretnék spolierezni, de mivel van még könyv, így szerintem mindenki sejti, hogy sikerült-e Gotreknek meghalnia.

A könyvet Josh Reynolds írta, aki már rengeteget publikált így egy tapasztalt íróról beszélünk. Mégis most ebben a könyvben nem éreztem azt a lendületet, amit tőle már már szinte elvárna az ember. Az akció részekre nincsen panasz, most is derekasan kapunk belőle, de amikor nem éppen gyilkolászás van terítéken akkor szinte elalszik az ember.

Maga könyv nagyon tetszett még attól függetlenül is, hogy rendkívül nagy Gotrek rajongó vagyok. Viszont mivel ez a könyv nem a hivatalos történetszálhoz tartozik, hanem kvázi egy független melléktörténet, így előfordulnak benne kifejezetten lélektelen és súlytalan figurák. Sajnos egyes részek eléggé vontatottra sikerültek, ezért amikor nem az akció kellős közepén van az ember és Gotrek aprítja az ellent, akkor akár el is tudtam volna aludni. Vannak bizonyos titkot, amiről Gotrek nem akar beszélni, aztán valami kiderül a végén, de ezek is olyan érzést ad az embernek, hogy érzi rajta az izzadság szagot és egy kicsit érdektelen is már neki.

Egy szó, mint száz, a Koponyák útja egy igen jó könyv lett, rajongóknak kötelező, de senkinek sem ajánlom, hogy kihagyja.